Aniversari del Bateig

Aquest dissabte a la tarda hem actuat a casa nostra en l’Aniversari del Bateig acompanyats de la Colla Joves Xiquets de Valls i dels Minyons de l’Arboç.

Després d’un inici de temporada en què, principalment, hem rodat estructures i hem ficat les bases del que ha de ser aquesta any, dissabte era el dia de fer un pas més. Arribàvem amb un únic castell de 7 descarregat, que havia estat feia ja gairebé un mes a la Diada de Germanor de Tarragona. Així doncs, l’objectiu de dissabte era clar: ajuntar el tres i el quatre de set.

Vam decidir anar per feina i a primera ronda vam descarregar el tres de set. Es nota la feina feta als assajos, ja que tot i els nervis i una petita tremolor constant i, malgrat ser només el segon de la temporada, el castell es va mostrar solvent i no va patir en cap moment.

A segona ronda vam descarregar el primer quatre de set de la temporada. Després d’un primer intent desmuntat amb terços col·locats per males mides hi vam tornar. Aquesta vegada la mida era bona i el castell va pujar decidit però una vegada feta l’aleta la descarregada es va haver de treballar en excés amb bastantes dificultats en el pis de segons.

Per tancar les rondes de castells vam decidir fer una altra estrena. El quatre de sis amb agulla, un castell que fins dissabte tampoc no havíem fet encara aquesta temporada. Va ser un castell lleuger, amb bones mides i que va servir, principalment, per rodar castellers.

Per acabar la nostra actuació, en ronda de pilars vam descarregar dos pilars de quatre simultanis, als quals esperem poder afegir un pis més aviat.

Volem destacar, per la immillorable estrena, el conjunt del pom de dalt en aquesta diada d’alt nivell. Gràcies canalla per fer-nos tocar el cel!

Per la seva banda, la Colla Joves Xiquets de Valls va realitzar el tres de vuit, el quatre de vuit, el quatre de set amb agulla i va acabar amb el seu primer pilar de 6 descarregat de la temporada i els Minyons de l’Arboç van fer el tres de sis, el quatre de sis, el tres de sis amb agulla i un pilar de quatre.

Us recordem que dimarts tornem al carrer amb el Vila-seca Assaja. Així que recordeu que ens trobem al Parc de la Riera en horari habitual (canalla i escola 19h i general 20h) per tornar a demostrar al poble la feina que fem cada setmana per aconseguir actuacions com la d’aquest cap de setmana.

Crònica per Eva Rofín

Fotografies per Dani Tomé