Sant Joan a Torredembarra

Aquest Sant Joan ha estat especial per a nosaltres. Vam començar divendres amb la baixada de la Flama del Canigó, en un acte organitzat per diverses entitats culturals del municipi conjuntament amb l’Ajuntament. L’acte va ser un èxit i esperem que poc a poc es vagi fent més i més gran.

Dissabte va arribar la nostra estrena a Torredembarra, un municipi, a peu de mar, on feia molts anys que no actuàvem i que teníem moltes ganes de tornar a trepitjar. En aquesta ocasió ens acompanyaven els amfitrions, els Nois de la Torre, i els Castellers d’Altafulla. Som conscients que no estem passant pel nostre millor moment: no podem fer bons assajos degut a la poca assistència als mateixos i tenim escassetat de canalla. Tot i això, i malgrat la dura actuació a Sant Pere i Sant Pau la setmana passada, ahir vàrem fer un bon paper i vàrem aconseguir superar els problemes una vegada més i demostrar que quan tots anem a una som imparables. Tenint en compte l’experiència d’aquestes darreres setmanes, els caps de colla varen decidir sortir de 3d6, que va servir de prova per al 3d7 que teníem intenció de fer en segona ronda. El castell bàsic de 6 es va mostrar ferm, la qual cosa va permetre pujar un pis més a la següent ronda.

El castell de 7 es va mostrar també ferm i no va patir en cap moment. La carregada va ser correcta però en aquesta ocasió, durant la descarregada es va tancar i girar lleugerament les dues rengles auxiliars, la qual cosa va provocar un mínim símptoma d’inestabilitat.

Contents pel resultat de la segona ronda però aplicant la prudència, vam treure a plaça un 4d6a en tercera ronda que es va descarregar sense cap incident. Per últim, vam tancar l’actuació amb un pilar de 4.

Per la seva banda, Nois de la Torre van fer un magnífic 3d7a, per el qual els volem donar la més sincera enhorabona, seguit d’un id4d7 que es va convertir finalment en un 4d7 en ronda de repetició, un 5d6, un pd5, un pd4ps i dos pd4. Castellers d’Altafulla van portar a plaça un 4d7, un 3d7, un 5d6, un pd5c i un pd4ps.

Volem agrair la invitació de Nois de la Torre i el bon ambient que hi va haver en les tres colles presents.

Crònica per Albert Llop

Fotografia: Ildefonso Cuesta