Sant Jaume a La Pineda

La Pineda, dissabte 22 de juliol, són les set de la tarda i el Parc del Pinar del Perruquet ja està preparat per presenciar l’actuació de Sant Jaume dels Xiquets de Vila-seca conjuntament amb els Castellers de St. Pere i St. Pau i els Xiquets d’Alcover. Una diada clau, ja que és el primer cap de setmana de Festa Major abans de l’esperada actuació a Vila-seca. Aquest fet va estar molt present en l’elecció dels castells que portàvem a plaça. Aviat es crea un ambient familiar, gràcies a la confiança que ens aporten les colles que ens acompanyen i tot el públic, sobretot els més petits, que esperen amb ganes la diada.

Comencem la diada amb un 4d6, el qual serveix per fer alguns canvis al tronc i en alguns sectors de la pinya, sempre amb l’objectiu de donar la confiança necessària a tots els nostres castellers per pujar aquest castell un pis més.

En segona ronda arriba l’estimat 3d7, el sisè de la temporada, i tot i que pateix alguns problemes tècnics en la descarregada, «el nen mimat» de la colla (com alguns propis castellers l’han batejat) demostra de nou la satisfacció d’haver portat a plaça allò que assagem.

Per últim, i com és habitual en les últimes diades, la colla conclou la diada en tercera ronda amb un 2d6. El castell és resol amb solvència i demostra la cooperació que hi ha entre l’estructura i la pinya. A més, és l’oportunitat perfecta per estrenar noves posicions de la canalla, que demostra una vegada més la seva valentia, i al tronc, fet que visibilitza el gran domini que tenim de l’estructura del 2.

En ronda de pilars vam confiar en el pd5, amb alguns canvis en el pis més alt. El pilar no va patir cap complicació. Seguidament i per finalitzar la diada, vam realitzar 2 pilars de 4 simultanis amb el propòsit de pujar part de la canalla que domina aquestes estructures amb seguretat.

Per la seva banda, els nostres padrins, la Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau, van descarregar el 2d7, el 3d7, el 4d7, el Pd5, dos pd4 i un pd4 aixecat per sota . Els Xiquets d’Alcover van fer el 3d6, el 3d6p i el Pd4. Moltes gràcies a tots aquells que ens van ajudar en les pinyes i ens van aportar ganes per continuar en el mateix camí.

Una diada especial que marca quasi l’equador de la temporada, pas previ de la festa major de la setmana que ve, una diada que afrontem amb moltes ganes i un missatge clar: «SOM EL QUE ASSAGEM» i per la qual es demana màxima assistència de tota la colla per demostrar al nostre poble una vegada més «l’essència blaucel».

Crònica per Aaron Linares

Fotografies per Dani Tomé