Diada de festa major d’estiu

La festa major d’estiu ja torna a ser aquí i amb ella la diada castellera més important pels Xiquets de Vila-seca. Entrem a plaça acompanyats per la Colla Vella dels Xiquets de Valls i pels nostres padrins els Xiquets de Tarragona.

En primera ronda descarreguem amb solvència el tres de set demostrant la confiança que tenim en aquesta estructura. En segona ronda optem pel quatre de set. Alguns problemes de l’estructura aconsellen desmuntar l’intent. Tanquem la tercera ronda amb un molt segur dos de sis que ens dona la tranquil·litat suficient per, en ronda de repetició, intentar de nou el quatre de set. A la nostra diada de festa major hem de portar el màxim de les nostres possibilitats. El castell puja amb nervis i es desfigura però el treball de la pinya i el patiment dels baixos aconsegueixen mantenir-lo per descarregar el segon quatre de set de la temporada i així completar la primera clàssica de set.

En ronda de pilars fem el nostre primer vano de 5 des de la refundació i acabem la diada amb un pilar de 4 portat al balcó de l’ajuntament on som rebuts per l’Alcalde i Regidors presents.

Cal agrair a la colla vella dels Xiquets de Valls i als Xiquets de Tarragona la seva participació a la nostra diada de festa Major que, amb el seu saber estar a plaça, s’està convertint en una diada imprescindible pels bons aficionats castellers.

Amunt Xiquets de Vila-seca i visca la festa major!

Crònica per Hèctor Soler

Fotografies per Pilar Murcia (Àlbum complet de la festa major i del seguici)