Festa major de Vinyols i els Arcs

El dissabte 16 de juny eren festes a Vinyols i els Arcs i un dels actes era l’actuació castellera. Els Xiquets vam acompanyar als Xiquets de Cambrils i als Brivalls de Cornudella a plaça. Cap a les set de la tarda, aprofitant la fresca, i un cop enfaixats i tots preparats vam començar.

Arrancaven bé, Brivalls i cambrilencs carregant un 3d6 i un 2d6. Arribava el nostre torn. Tothom preparats per carregar el nostre 3d6 que va quedar en intent desmuntat per falta de confiança de la canalla, però un cop a baix, i després de l’arenga que els van fer al nanos, vam tornar a muntar-lo i aquest cop sí que l’enxaneta va fer l’aleta! I els va servir per agafar confiança, ja que la resta dels castells van anar pujant ben ferms! A partir d’aquí vam descarregar el 3d6 amb agulla i el nostre primer 2d6 de l’any.

Arribava el final de la diada. Abans dels pilars Cambrils va carregar i descarregar un pilar de 4 aixecat per sota i Brivalls es va atrevir a muntar un pilar de 5. Ara sí, arribava el final amb les tres colles muntant els pilars de 4 i acabant, com sempre, fent ballar a la canalla.

Ara ens toca aprofitar aquesta confiança i tornar a tocar el cel amb les mans! Amunt Xiquets!!

Crònica per Antonio Morillo

Fotografies per Pilar Murcia